COLLECTIEVE EXPOBORREL (expotourtjes om 18.00 en 20.00)

COLLECTIEVE EXPOBORREL (expotourtjes om 18.00 en 20.00)

Entree: gratis!
Vrijdag 30 augustus / 17:00 - 22:00
Het maandelijkse feest dat je jouw kijkkaders doet kantelen, jouw denkbeelden tot andere sculpturen beitelt en jouw zinnen doet prikkelen! De collectieve expositieborrel, deze vrijdag!
 

Nieuwe exposities openen in EXboot en de Tunnel, ook presenteren de Nijverheid Residenten Peishan Xu en Iris van Son hun collaboratieve werk en DJ Alec Gatenby zet de naalden op de platen.

EXPOTOURTJE! Voor iedereen die graag op sleeptouw genomen wordt, start er om 18.00 en 20.00 een expotourtje (30min) langs de expo’s, met korte artist statements van de kunstenaars bij de expositie. Verzamelen op het zebrapad!

De Tunnel:
“Manifest It Now!” door Studio DGKK
30-08-2024 t/m 29-09-2024“Manifest It Now!” is de eerste solotentoonstelling van het Chinese digitale kunstcollectief Dugae Kongkang (Studio DGKK). Deze tentoonstelling verkent de relatie tussen subliminale muziek—die vaak wordt geclaimd fysieke verschijning te “manifesteren” op internetmedia platforms—en de zorgen van vrouwen over hun uiterlijk.
EXboot:
Mira het Zeepaard door Nikki Steenbergen
29 augustus – 29 septemberMira leeft! Uit het afval van de zee is een mysterieus zeepaard gezwommen. Ze ademt, beweegt en kijkt je aan. Durf jij samen met Mira een vuist te maken tegen de ‘plastic soep’?

HOEK: International Flying Horse Club door Lynn van Hal

Residentieatelier:Kan een afbeelding zijn van 2 mensen en tekst

Twee kunstenaars resideren samen in het residentieatelier en werken een maand lang aan nieuw werk. Dit werk zullen ze toelichten tijdens een expotourtje. In dit geval zijn dat Iris van Son en Peichan Xu.

Iris van Son is een multidisciplinaire kunstenaar met een focus op textiele installaties. In deze installaties verkent ze haar innerlijke wereld en combineert ze haar schetsen en textiele werken met elkaar. Thema’s die vaak terug komen in het werk van Iris zijn kwetsbaarheid, identiteit en ambacht. Haar werk nodigt kijkers uit om een stapje te zetten in haar wereld en de schoonheid van handwerk te ervaren.

Peishan Xu (a.k.a. SHAN) , gevestigd in Utrecht, is een veelzijdige geluidsontwerper, performer en muzikant die gespecialiseerd is in modulaire live sets, experimentele soundscapes en theatrale uitvoeringen. Met een rijke achtergrond in de muziekindustrie brengt SHAN technische expertise en creatieve flair naar de beeldende kunst.